Понад 16 місяців, в Лефортовському СІЗО в місті Москва, утримується під вартою Український бізнесмен Мкртчан Олег Артушевич, генеральний директор і акціонер корпорації Індустріальний Союз Донбасу. Згідно з висунутим звинуваченням, Мкртчан, як генеральний директор ІСД, викрав у ВЕБ зазначену суму, пишуть Вєсти з посиланням на ОРД.

З огляду на те, що ніколи Українська корпорація ІСД і що входять в неї підприємства, не укладали і не мають кредитних угод з ВЕБ, виглядає це звинувачення досить дивно. Але на цьому дива даної справи не закінчуються. Слідчий комітет РФ за 14 місяців розслідування кримінальної справи не зробив жодного запиту на адресу корпорації ІСД про надання первинних бухгалтерських документів корпорації. Нагадуємо, що офіс корпорації ІСД знаходиться в місті Київ. Більш того, слідчими СК РФ не було зроблено жодного запиту до державних органів України. Але це не завадило слідству завершити кримінальну справу і передати його для затвердження до Генеральної Прокуратури РФ. Генеральна Прокуратура, в свою чергу, ознайомилася з обвинувальним висновком, підписала його і передала справу в Мосміськсуд. А Суд, на попередньому засіданні на прохання слідства, дану судову справу засекречує. Корпорація ІСД і вся бізнес спільнота уважно стежить за цією кримінальною справою.

Дуже сподіваємося, що суддя, який веде цю справу, винесе об'єктивний вирок, незважаючи на складні відносини між Україною і Росією. Хоча і зараз виникає багато питань як дана кримінальна справа дійшла до суду. Адже СК РФ не може робити висновки без проведення слідчих дій на території України, так як рішення про злочин в діях генерального директора ІСД Мкртчана, можуть розглядати тільки Українські правоохоронні органи.

Як довго триватиме переслідування українських бізнесменів? Відомо, що в тому ж СІЗО перебуває ще один Український бізнесмен Климець Павло Анатолійович, а також Українські моряки. Може бути, варто новому Президенту Володимиру Зеленському, зайнятися їх захистом?

Популярні новини зараз

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще