В Індонезії рятувальники національного пошуково агентства виявили і підняли на поверхню один з бортових самописців пасажирського "Боїнга" авіакомпанії Lion Air. Лайнер розбився в Яванському морі 29 жовтня.


За даними місцевих ЗМІ, розшифрувати інформацію "чорного ящика" планують найближчим часом, таким чином можна бути встановити ймовірну причину катастрофи.


Цікаво, що раніше також з'являлася інформація про виявлення в морі фюзеляжу літака, але ці повідомлення не підтвердилися. Знайдений предмет виявився уламком корабля.

Авіакатастрофа в Індонезії

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще


Напередодні катастрофи пасажирського літака індонезійської авіакомпанії "Lion Air" в його бортовому обладнанні помітили несправність. Протягом перших кількох хвилин після вильоту з Денпасара (Балі) були незвичайні перепади висоти і швидкості руху повітря, включаючи зниження на 875 футів за 27 секунд замість набору висоти.


Пілоти тримали літак на максимальній висоті 28000 футів у порівнянні з 36 000 футів на тому ж маршруті тижнем раніше.

Авіакатастрофа в Індонезії

Генеральний директор "Lion Air" Едуард Сират заявив журналістам, що технічну проблему на рейсі Денпасар - Джакарта вирішили "відповідно до процедури". Два пасажири недільного рейсу написали в Instagram, що під час польоту були проблеми з системою кондиціонування повітря і освітленням кабіни, тому літак відправився майже на 3 години пізніше.


У Джакарті у інженерів було 6,5 годин для перевірки літака до наступного вильоту. 29 жовтня через 2-3 хвилини після зльоту пілот просив про повернення в аеропорт, а на 13-й хвилині польоту "Боїнг" різко пішов в море - і всі 189 осіб на борту загинули, серед них були 20 чиновників Міністерства фінансів Індонезії.


Дивіться: авіакатастрофа та рятувальна операція в Індонезії


Нагадаємо, з'явилося моторошне відео з борту падаючого Boeing 737.
Як повідомляв Знай.ua, в Афганістані розбився військовий літак.
Також Знай.ua писав, рятувальники знайшли перші тіла на місці катастрофи в Індонезії.