Вчені стверджують, що до складу кавунів і динь входить велика кількість ферментів супероксиддисмутази, які здатні нейтралізувати наслідки впливу на організм стресу хронічної форми і є сильними антиоксидантами.

Про це написав портал "Новини Ю".

Фахівці провели експеримент, який показав, що психологічний і оксидативний стрес мають зв'язок. Другий розвивається під впливом активних радикалів, які впливають на біологічні процеси, що відбуваються на клітинному рівні.

Нейтралізація вільних радикалів призводить до ослаблення дії стресу на організм. Деактивувати їх можна за допомогою антиоксидантів, які містяться в кавунах і динях.

Читайте також: 6 найбожевільніших сортів пива

Популярні новини зараз

Вдарять морози й нічні, й денні: синоптики розповіли, коли в Україну прийде похолодання

ПриватБанк попередив про нові тарифи з 1 січня: за що доведеться платити

ПриватБанк змінив ліміти на видачу готівки: яку суму можна зняти

Обмеження карткових переказів: які ліміти встановлять з нового року

Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.UA", вчені попередили, що зоною підвищеної небезпеки є холодильники.