Вчені стверджують, що до складу кавунів і динь входить велика кількість ферментів супероксиддисмутази, які здатні нейтралізувати наслідки впливу на організм стресу хронічної форми і є сильними антиоксидантами.
Про це написав портал "Новини Ю".
Фахівці провели експеримент, який показав, що психологічний і оксидативний стрес мають зв'язок. Другий розвивається під впливом активних радикалів, які впливають на біологічні процеси, що відбуваються на клітинному рівні.
Нейтралізація вільних радикалів призводить до ослаблення дії стресу на організм. Деактивувати їх можна за допомогою антиоксидантів, які містяться в кавунах і динях.
Читайте також: 6 найбожевільніших сортів пива
Жінки на заводи, чоловіки – в окопи: ветеран закликав масштабувати мобілізацію
ПФУ ходитиме з перевірками по домівках: за що можуть скасувати субсидію
Ухилянтів виженуть із засідки: стартують масові перевірки
Скасування табелів у школах: як тепер оцінюють знання школярів
Як раніше повідомляв портал "Знай.UA", вчені попередили, що зоною підвищеної небезпеки є холодильники.