Звичка українських жінок, які працюють, готувати на вихідних їжу для всієї родини мінімум на три дні наперед, виявляється, нічого корисного в результаті не дає. Страви, які простоять кілька годин, а то й кілька днів, можуть завдати шкоди організму. У першу чергу постраждає кишково-шлунковий тракт.
До такого висновку прийшли американські вчені, пише "Телеграф".
Дослідники зі США проаналізували, чим свіжа їжа відрізняються від їжі, яка простояла кілька годин чи кілька днів після приготування, і який вплив на здоров'я людини вона має.
Під час експерименту виявилося, що у несвіжій їжі відсутні корисні речовини і навіть калорії. Вона просто забиває шлунок людини і не приносить ніякої користі.
Читайте також:. Вчені дослідили користь і шкоду сольової дієти
Скасування табелів у школах: як тепер оцінюють знання школярів
"Анти-ТЦК у шкарпетці": в Україні почали торгувати новими гаджетами для "бусифікованих"
Пенсії перерахують по-новому: кому додадуть майже 2 600 гривень
Соцпрацівники ходитимуть по домівках: до кого прийдуть з перевіркою
Раніше вже медики та спеціалісти з правильного харчування говорили, що споживати їжу, приготовану кілька годин тому, немає сенсу, оскільки всі її корисні властивості втрачаються через різні види обробки.