Європейські вчені спробували розгадати, яким чином небезпечні мікроби потрапляють до нас на стіл. Дослідження показали, що зоною підвищеної небезпеки являються холодильники.

Про це написав портал "Новини Ю".

Виявилося, ящики холодильника можуть містити близько 750 бактерій. Серед них можуть бути і безпечні, і потенційні вбивці. Вони здатні виживати при більш низькій температурі, ніж передбачалося раніше.

На думку вчених, одна з основних причин харчових отруєнь - перехресне зараження продуктів в холодильнику. Наприклад, якщо сиру курку, яка забруднена потенційно мертельной бактерією Campylobacter, покласти поруч з фруктами, овочами або сиром.

Експерти рекомендують промивати холодильник гарячою водою з антибактеріальним засобом не рідше одного разу в тиждень.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Читайте також: Через десять поколінь жінки еволюціонують

Як раніше повідомляв портал "Знай", британські вчені назвали породу собак, які найчастіше кусають людей.