Європейські вчені спробували розгадати, яким чином небезпечні мікроби потрапляють до нас на стіл. Дослідження показали, що зоною підвищеної небезпеки являються холодильники.

Про це написав портал "Новини Ю".

Виявилося, ящики холодильника можуть містити близько 750 бактерій. Серед них можуть бути і безпечні, і потенційні вбивці. Вони здатні виживати при більш низькій температурі, ніж передбачалося раніше.

На думку вчених, одна з основних причин харчових отруєнь - перехресне зараження продуктів в холодильнику. Наприклад, якщо сиру курку, яка забруднена потенційно мертельной бактерією Campylobacter, покласти поруч з фруктами, овочами або сиром.

Експерти рекомендують промивати холодильник гарячою водою з антибактеріальним засобом не рідше одного разу в тиждень.

Популярні новини зараз

Ухилятися стане неможливо: мобілізація вийде на новий рівень

ПриватБанк змінив ліміти на видачу готівки: яку суму можна зняти

"Мінімалка" до 20 тисяч грн: українцям хочуть майже вдвічі підняти оклади

Нові правила переказів: які гроші заборонять переказувати

Показати ще

Читайте також: Через десять поколінь жінки еволюціонують

Як раніше повідомляв портал "Знай", британські вчені назвали породу собак, які найчастіше кусають людей.