Тривала пастеризація не гарантує безпечне споживання домашніх консервів.

Додавання до консервації аспірину може викликати алергію, а варення з кісточками – навіть складні отруєння.

Також небезпечною для нирок є велика кількість оцту й солі. Рослинні жири у консервованих салатах можуть стати збудниками панкреатиту, а погано помиті фрукти та ягоди – приховувати грибки.

"Користь домашнього варення значно перебільшена, оскільки від варіння розкладається 70 % вітаміну С", – розповіли експерти журналістам сайту "Комсомольської правди".

Як повідомляв раніше сайт "Знай.ua", способів приготувати смачну й безпечну консервацію існує чимало.

Популярні новини зараз

"Анти-ТЦК у шкарпетці": в Україні почали торгувати новими гаджетами для "бусифікованих"

Пенсіонерів позбавлять виплат у 2026 році: що потрібно встигнути зробити

Навіть якщо є відстрочка або бронь: у ТЦК дали чоловікам 7 днів

Пенсії перерахують по-новому: кому додадуть майже 2 600 гривень

Показати ще