Тривала пастеризація не гарантує безпечне споживання домашніх консервів.

Додавання до консервації аспірину може викликати алергію, а варення з кісточками – навіть складні отруєння.

Також небезпечною для нирок є велика кількість оцту й солі. Рослинні жири у консервованих салатах можуть стати збудниками панкреатиту, а погано помиті фрукти та ягоди – приховувати грибки.

"Користь домашнього варення значно перебільшена, оскільки від варіння розкладається 70 % вітаміну С", – розповіли експерти журналістам сайту "Комсомольської правди".

Як повідомляв раніше сайт "Знай.ua", способів приготувати смачну й безпечну консервацію існує чимало.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще