Тривала пастеризація не гарантує безпечне споживання домашніх консервів.

Додавання до консервації аспірину може викликати алергію, а варення з кісточками – навіть складні отруєння.

Також небезпечною для нирок є велика кількість оцту й солі. Рослинні жири у консервованих салатах можуть стати збудниками панкреатиту, а погано помиті фрукти та ягоди – приховувати грибки.

"Користь домашнього варення значно перебільшена, оскільки від варіння розкладається 70 % вітаміну С", – розповіли експерти журналістам сайту "Комсомольської правди".

Як повідомляв раніше сайт "Знай.ua", способів приготувати смачну й безпечну консервацію існує чимало.

Популярні новини зараз

За переказ у 100 гривень – штраф у 34 тисячі: за грошима українців ретельно стежитимуть

Пенсіонерам виплатять підвищені пенсії: буде більше вже у травні

ТЦК почнуть масово штрафувати чоловіків у червні: хто у зоні ризику

На інвалідність не зважатимуть: коли ТЦК може мобілізувати

Показати ще