У Європі відзначається надзвичайно висока температура, яка має серйозний вплив на роботу нафтопереробних заводів. За даними оцінок Macquarie Group, лише у 2023 році на європейських заводах втрачено близько 1 мільйона барелів нафти на день через надзвичайні спеки, що становить майже 10% від їхнього звичайного обсягу переробки.
Це свідчить про серйозні виклики, з якими стикаються компанії, які зазвичай не мають досвіду з такими екстремальними температурами. Наприклад, найбільший нафтопереробник Швеції, Preem, зазначає, що зміна клімату ускладнює їхнє виробництво пального.

АЗС. Фото: скрін youtube

Високі температури можуть впливати на пропускну здатність установок та вимагати додаткових зусиль для підтримки нормальної роботи технологічного обладнання.
Іспанська компанія Repsol SA також повідомила про можливі обмеження у роботі своїх заводів через екстремальні температури, але наголосила, що їхні установки спроєктовані з урахуванням таких умов.

Крім того, низка нафтопереробних заводів компанії Orlen у Польщі також адаптується до спеки, плануючи встановлення спеціальних систем охолодження, щоб забезпечити стабільну роботу в умовах високих температур.

АЗС. Фото: скрін youtube

Це стає все більш важливим, оскільки зміна клімату впливає не лише на екологію, але й на ефективність виробничих процесів та економічну стійкість компаній.

Нагадаємо, кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні

Популярні новини зараз

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

Депутатка розкрила, як довго ми будемо без світла та тепла цієї зими

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Раніше ми писали про те, що бензин, дизель та скраплений газ: що відбувається з цінами на АЗС і чого чекати далі

Крім того, Знай.ua повідомляв, українців дурять з дешевим пальним: яка небезпека чатує на водіїв