Кабінет Міністрів України ухвалив новий порядок централізованого друку і надсилання повісток військовозобов'язаним через пошту. Це рішення було прийнято на засіданні уряду у вівторок, 9 липня.

Згідно з новою постановою, повістки, які формуються за допомогою Єдиного державного реєстру призовників і військовозобов'язаних, тепер будуть друкуватися централізовано. Після накладання кваліфікованого електронного підпису керівника районного або міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повістки можуть бути:

  1. Надіслані резервістам та військовозобов'язаним засобами поштового зв’язку рекомендованими листами з описом вкладення та повідомленням про вручення.

  2. Вручені особисто під час оповіщення.

    Вручення повістки, скріншот: YouTube

    Популярні новини зараз

    Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

    Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

    Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

    "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

    Показати ще

Керівник ТЦК та СП або його відділу має накласти кваліфікований електронний підпис на повістку в день її формування. Потім повістки друкуватимуть централізовано в Міністерстві оборони або на державних підприємствах, які мають стратегічне значення. Це робитимуть на підставі договорів між Міністерством оборони, поштовим оператором та відповідними державними підприємствами.

В уряді сподіваються, що цей механізм спростить процес інформування, забезпечить своєчасне отримання повісток та сприятиме більш ефективній роботі з резервістами та військовозобов'язаними.

Нагадаємо, За кордон не випустять, якщо не покажете важливий документ — українців попередили про нові правила

Раніше ми розповідали, що Чоловіків очікують нові штрафи від ТЦК: почнеться вже скоро

Також, "Починайте ломитися до армії": у 3-й ОШБр пояснили, чому чоловікам буде безпечніше в ЗСУ