У Києві діє велопатруль, який спеціалізується на контролі за правильністю паркування автомобілів. Їхня основна місія полягає у тому, щоб забезпечити дотримання правил дорожнього руху щодо місць для паркування.
Велопатрульні регулярно виявляють автомобілі, які стоять у заборонених зонах або на місцях, призначених для людей з інвалідністю.

Парковка для людей з інвалідністю. Фото: скрін відео

Поліцейські повідомляють, що це стає проблемою кожен день, і часто такі автомобілі перешкоджають нормальному руху або займають місця, які призначені для тих, хто дійсно потребує спеціальних умов паркування.

Інспектори активно взаємодіють з порушниками, нагадують їм про правила паркування та складають адміністративні протоколи. За порушення правил паркування на місцях для людей з інвалідністю передбачено серйозні штрафи, які коливаються від 1020 до 1700 гривень.

Інспектор виписує штраф за паркування

Такі заходи призначені не лише для забезпечення порядку на вулицях, а й для забезпечення поваги до інших учасників дорожнього руху, зокрема до людей з інвалідністю.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Також наш портал інформував, у Києві евакуатори "крадуть" автівки поранених бійців за мовчазної згоди Кличка: воїни хочуть у гості до сумнівних фірм-прокладок

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що хамуватого пузаня на парковці мають штрафувати: як карають любителів ставити джипи на місця для інвалідів

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, паркувальне місце за ціною квартири: де найвищі ціни в Україні