В Україні поширилась шахрайська схема, де використовуються чужі банківські картки. Держспецзв'язок попереджає, що за такі дії можна отримати не лише штрафи, а й потрапити до в'язниці. Українці часто стають співучасниками злочинів, коли їхні картки використовують аферисти.

Якщо вчасно не повідомити про це поліцію, можна опинитися за ґратами. Держспецзв'язок повідомляє, що шахраї використовують громадян як "дропів" або "грошових мулів", щоб заплутати розслідування походження незаконних коштів.

Кредитні картки. Фото: Youtube

Дропи отримують фінансову винагороду за те, що дозволяють шахраям використовувати їхні банківські рахунки для операцій з незаконними грошима. Вони переказують ці кошти через різні банківські рахунки, використовуючи свої платіжні картки.

Шахраї таким чином залишаються в тіні і продовжують працювати в різних країнах. Через "орендовані" картки переказують кошти, отримані за торгівлю людьми, наркотиками, фішинг, тероризм та інші важкі злочини.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Показати ще

Людина, яка віддає іншій картку

Дропи можуть навіть не знати, як використовуються їхні картки, але це не звільняє їх від відповідальності. НБУ попереджає про те, що не можна здавати свої картки в аренду, щоб потім не "нарватись" на неприємності.

Також наш портал інформував, під блокування може потрапити будь-хто: за які операцію карають банки

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Mastercard оголосив революційні зміни у своїх картках: що чекає на власників

Вам буде цікаво дізнатися шахраї "розводять" аспірантів на гроші: обіцяють доктора наук за пару місяців літа