Користуючись публічними Wi-Fi мережами, які доступні у різних громадських місцях, таких як кав'ярні, готелі чи аеропорти, українці повинні бути особливо обережними через можливий ризик перехоплення їхніх особистих даних.
Це може стати проблемою через те, що інформація, яку ви передаєте через ці мережі (такі як паролі, банківські дані або особисті повідомлення), може бути доступна зловмисникам, які знаходяться в тій же самій мережі або навіть в деяких випадках далеко за її межами.

Доступ в Інтернет. Фото: скрін youtube

Для захисту особистих даних Держспецзв'язку рекомендує вживати кілька заходів. По-перше, використання мобільного інтернету від вашого оператора (Hotspot) вважається одним із найбільш безпечних способів підключення до Інтернету, оскільки це значно зменшує ризик перехоплення ваших даних.

Далі, слід уникати здійснення банківських операцій через публічні Wi-Fi мережі, оскільки такі дані можуть стати легкою мішенню для зловмисників.

Термінал для оплати // pixabay.com

Також рекомендується уникати підключення до Wi-Fi мереж, які вимагають авторизації за допомогою номеру телефону, електронної адреси чи профілю в соціальних мережах. Така авторизація може викласти на ризик вашу особисту інформацію, яку можуть використовувати зловмисники.

Популярні новини зараз

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Щоб запобігти випадковому підключенню до небезпечних мереж, рекомендується вимикати опцію автоматичного підключення до публічних Wi-Fi мереж.

телефон/лайфселл фото з інтернету

Крім того, використання VPN-сервісів під час підключення до таких мереж є додатковим заходом захисту. VPN (Virtual Private Network) створює зашифроване з'єднання, що ускладнює можливість перехоплення ваших даних з боку несанкціонованих осіб.

Нагадаємо, нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Раніше ми писали про те, що 5 правил недопустити шахрайства: злочинцям не залишиться жодного шансу

Вам буде цікаво дізнатися обдеруть до нитки через QR-код : в Україні з’явився небезпечний вид шахрайства