Народні депутати України мають намір внести зміни до термінів дії водійських посвідчень, що видаються громадянам країни. Це стосується внесення змін до Закону України «Про дорожній рух», який регулює багато аспектів автомобільного та дорожнього руху в Україні.

Згідно з ініціативою, водійські посвідчення тепер матимуть обмежений термін дії, який буде скорочений до 5-10 років. Порівняно з нинішнім станом, коли термін дії водійських прав становить 30 років, це значне зменшення.

Водійські посвідчення. Фото: Youtube

Причиною цієї пропозиції є бажання зробити українське законодавство більш сумісним із стандартами, що існують у країнах Європейського Союзу. Зміни, які пропонуються, охоплюють не лише термін дії водійських прав, а й інші аспекти, такі як призупинення, відновлення, обмін та визнання недійсними.

Важливо відзначити, що нові правила стосуватимуться лише тих посвідчень, які будуть видані після прийняття відповідного закону. Таким чином, ті, хто вже має водійські права, продовжуватимуть користуватися ними до закінчення їхнього терміну дії, але не пізніше 19 січня 2033 року.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Крім того, пропонується внести додаткові зміни щодо категорій водійських посвідчень. Зокрема, вводиться нова категорія AM для мопедів з обмеженою швидкістю і об'ємом двигуна, а також розширюється категорія А1 для мотоциклів та трициклів з урахуванням їхньої потужності та об'єму двигуна.

Нагадаємо, зарплати "в конвертах" тепер "вилізуть боком": які штрафи встановлено

Раніше ми писали про те, що наражаєте на небезпеку всю сім'ю: важливе правило, яке часто забувають водії

Крім того, Знай.ua повідомляв, стягнуто понад 1,5 мільйони збитків: Держекоінспекція розповіла про найбільших порушників