Понад 3 мільйонів осіб померли в 2016 році від зловживання алкогольними напоями.

Відповідні дані оприлюднено 21 вересня в доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляє CNN.

На думку ВООЗ, кожна двадцята смерть у позаминулому році пов'язана з вживанням алкогольних напоїв. Перше місце (28%) займає смерть пов'язана з нещасними випадками "під мухою". На другому місці (21%) — розлад травлення; на третьому місці (19%) — серцево-судинні захворювання. У числі інших причин: інфекційні захворювання, рак, психічні розлади та інші хвороби, викликані надмірним захопленням спиртними напоями. У 75 % випадків загиблі були чоловіками.

"Рівень споживання алкоголю залишається все також дуже високим. Світові країни повинні докласти більше зусиль для боротьби з ним", — заявив доктор Володимир Позняк, координатор ВООЗ по боротьбі зі зловживанням психоактивними речовинами.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Також було встановлено, що вживання алкоголю послужило причиною травм і розвитку захворювань у понад 200 випадках.

За даними ВООЗ, близько 237 мільйонів чоловіків і 46 мільйонів жінок у всьому світі страждають від розладів, спровокованих алкогольною залежністю. Найбільші показники в Європі, на другому місці — США.

За кількістю вживання на першому місці — міцні алкогольні напої (45 %), потім слідує пиво (34 %) та вино (12 %).

Недавнє дослідження показало, що алкоголь в будь-яких пропорціях становить небезпеку для здоров'я людини, а будь-які так звані вигоди від нього збільшують ризик виникнення розвитку раку, серцево-судинних захворювань і інших хвороб.

У доповіді також сказано, що протягом наступних 10 років очікується зростання споживання алкогольних напоїв по всьому світу, особливо в Південно-Східній Азії, Західної частини Тихого океану, а також у Північній і Південній Америці.

Нагадаємо, протизапальна дієта, до складу якої входять шоколад, червоне вино і пиво, сприяє довгого життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин зменшує ймовірність розвитку інсульту у літніх людей.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.