Кожен рік, разом з літом, приходить величезне бажання поласувати свіжими фруктами, особливо любителі цього чекають появу стиглого кавуна. Але, на жаль, часто виходить так, що ви приносите додому не найсмачніший і не стиглий фрукт. Тому ми вирішили розповісти вам, як правильно вибрати кавун.

Як правильно вибрати кавун: кілька секретів

Перше і найважливіше – це правильно вибрати місце. Якщо ж ви будете купувати кавун в спеціалізованих місцях: великих супермаркетах, або спеціальних павільйонах з фруктами, то питання "як правильно вибрати кавун" і вас виникати не має. Адже тим завжди намагаються дотримуватися всіх потрібних вимог і неякісних фруктів бути не повинно.

Крім цього, щоб правильно вибрати кавун, потрібно звертати увагу на його зовнішній вигляд. Будь який бруд, навіть той, який майже не видно, може спровокувати розмноження бактерій і мікроорганізмів, які без проблем проникають крізь шкірку. Тому при виборі кавуна звертайте увагу на його чистоту.

Краще утриматися від покупки кавуна до середини серпня. Звичайно, вони з'являються і раніше, але в таких фруктах може бути не найкорисніша "нітратна начинка". Вона з'являється завдяки добривам, які сприяють швидкому дозріванню.

Популярні новини зараз

Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю

Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Показати ще

Вибрати кавун можна завдяки розміру. І тут все дуже просто: чим більше – тим краще. Найбільші кавуни завжди дозрілі.

"Хвостик" теж допоможе вам правильно вибрати кавун. Головною ознакою буде те, що він сухий. Це означає, що кавун точно дозрів. Якщо ж хвостика не буде взагалі, то потрібно звернути увагу на те, як він зник. Якщо відразу ясно, що його просто відрізали, то такий кавун краще не купувати.

"Щічки кавуна", а точніше бічна частина, на якій він лежить тривалий час, повинна бути жовтою. А якщо ця частина буде білою – значить кавун молодий і зовсім незрілий.

Правильно вибрати кавун вам допоможе його "звук". Тут є два способи: почути тріск, і просто постукати.
У першому випадку потрібно стиснути кавун, і якщо буде чути тріск – значить він готовий до вживання. А другий спосіб – просто постукати. Глухий звук – один з головних ознак стиглості кавуна.