Українські військові вже звикли не перебирати харчами, адже на передовій часу на гастрономічні тонкощі немає. Нерідко доводилося варити примітивні страви у казанку. Втім, нещодавно бійці отримали можливість повноцінно харчуватися навіть у фронтових умовах.
Про це повідомляє Politeka.
За словами українського волонтера Юрія Бірюкова, нові сухі пайки для АТО – це виключно готові, домашні страви, а раціон кожного дня інший.
"В історії ВСУ тепер буде ще одна дата: 27 июня 2017 року. Дата появи у військах принципово іншого польового раціону, що складається з готових страв", – запевнив він.
Наприклад, на сніданок військовим пропонується гречана каша із яловичиною, в обідній час – гороховий суп на м'ясному бульйоні, а в якості гарніру: квасоля з овочами та куркою. Повечеряти зможуть перловою кашею зі свининою та тушонкою, дістануться ще й сухарики, мед та яблучний джем.
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Щоб трохи "підсолодити" життя, у пайок додали курагу, шоколад, чай та жувальну гумку.
Як повідомляв портал "Знай.ua", у ЗСУ показали перші експериментальні меню для військових, створене за стандартами НАТО.