Стало відомо, що у Києві госпіталізували в лікарні більше 30 чоловік з інфекційними отруєннями після вживання шаурми. Про це проінформувала провідний інфекціоніст України Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"У Києві черговий спалах кишкової інфекції після вживання шаурми, відучора тільки госпіталізованих, за моєю інформацією, вже більше 30 людей", - прокоментувала вона.

Хворі продовжують надходити, серед них є вагітні. Вона зазначила, що клінічні показники захворювання схожі на сальмонельоз.

Раніше Знай.uа писав, що у свій час ця історія викликала багато галасу в ЗМІ. Поліція викрила підпільний цех, умови в якому взагалі далекі від санітарних. Але навіть після закриття кіоску і відкриття кримінального провадження про порушення технічних і медичних вимог тут все одно, як гриби, виростають небезпечні "магазинчики-клони".

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

І це стосується не тільки однієї станції метро і столиці, повторюється масово в інших містах України. Трохи пізніше затримали чергового "бізнесмена" кавказької національності.

Також ми писали, що спекотний сезон відпусток у самому розпалі, а це означає, що більшість українців нарешті знайдуть час порадувати себе: побувати на фестивалі, морському курорті, або принаймні, прогулятися в парку.

Звичайно, куди ж без смачненького, адже пропозицій так багато, що складно вибрати.

Але вся їжа безпечна, та ще й при таких високих температурах? В цілому можна виділити топ-10 продуктів, які категорично не радять вживати у спеку.

Також ми писали, що в Києві знову спалах смертельної інфекції. Через зараження ботулізмом померла жінка.

Про це повідомили представники Госпотребслужбы.

За словами фахівців, швидше за все, причиною зараження стала небезпечна і неперевірена риба. Жінка вживала рибу, яка була виловлена в Десні. В'ялили цю рибу в домашніх умовах в квітні, а вживала її жінка 26 травня.