"М'ясний кошик" цього року відчутно здорожчав. Якщо раніше українське сало коштувало 40 гривень, то зараз його ціна піднялась до 70. Так само і свинина: з 39 гривень здорожчала втричі. За кілограм яловичини тепер просять 117 гривень. Варена ковбаса та куряче філе зросли на 21 гривню. Найдешевшою зараз є куряча тушка - 55 гривень за кіло.
У минулому році ціна "м'ясного кошику" складала 377 гривень. На прикінці січня 2018-го вона підлетіла до 529-ти. Якшо це перевести у відсотки, то вийде, що індекс кошика зріс на 40%. Тоді як мінімальна зарплата - тільки на 16%.
У Асоціації тваринників України повідомили, що ціни продовжуть рости.
У великодні свята вся м’ясна продукція подорожчає на 10%. Кілограм свинини на святковий шашлик обійдеться у 120 гривень.
Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", по итогам 2017 года, об'єм виробництва рибної продукції в Україні збільшився на 1,1% - до 63,3 тис. тонн.