Всесвітньо відомий шеф-кухар Джеймі Олівер виграв суд проти McDonald's – найбільшої мережі швидкого харчування у світі. Олівер розсекретив, з чого насправді роблять м'ясо для гамбургерів і нагетсів. Про це шеф-кухар розповів в інтерв'ю, повідомляє видання "okok.life".
Шеф-кухар заявив, що м'ясо для гамбургерів, біг-маків та інших страв роблять з промитого яловичого жиру. А промивають його в гідроксиді амонію.
У ряді країн (Нова Зеландія, Австралія, деякі європейські країни) гідроксид амонію заборонений в якості харчової добавки. Це речовина здатна негативно впливати на здоров'я людини, викликати токсичні ураження печінки і кишечника.
Якщо б не цей процес, то, за словами кухаря, смак був би огидним.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
За словами Олівера, "мережа ресторанів займається тим, що бере продукт, який навіть собака їсти не стала, і робить придатним для споживання людині".
Під час інтерв'ю шеф-кухар показав, як з жиру, шкіри і внутрішніх органів можна зробити м'ясо, яке буде виглядати як нормальне м'ясо.
"Навіщо розумній людині годувати дітей м'ясом з аміаком?", - задається питанням Олівер.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", вчені розкрили страшну таємницю горезвісної картоплі фрі. Як виявилося, всіма улюблена страва призводить до передчасного старіння і смерті.