Кожна господиня знає: як би не любила готувати, але відмити посуд після кулінарних експериментів іноді буває досить непросто. А що робити із нагаром та іржею, яка не піддається навіть популярним миючим засобам?

Насправді, в домашніх умовах досить легко реанімувати навіть ті каструлі та сковороді, яким вже здавалося б дорога тільки на смітник, повідомляє Clutch.

Інструкція із правильної чистки посуду

Крок перший: каструля

Популярні новини зараз

До супермаркету за цим більше не йдемо: 10 продуктів, які заборонено там купувати

Кому з українців можуть перерахувати пенсію: названо категорію та причини

Одним 300 грн, іншим – майже 600 грн: кому з пенсіонерів додадуть грошей цієї зими

Вистачить на гречку на хліб: пенсіонерам оформлять 570 грн надбавки

Показати ще

Наповніть каструлю водою, поставте її на великий вогонь, насипте дві чайні ложки харчової соди і зачекайте, доки не утвориться "шапка" з піни. Вже за кілька хвилин вода закипить і можете її злити. Тільки після цього посуд буде підготовлений для того, щоб остаточно прибрати нагар та плями.

Крок другий: сковорода

Наливаємо гарячу воду, додаємо кілька ложок оцту чи лимонної кислоти. Зачекайте кілька хвилин і можете видаляти залишки бруду.

Крок третій: профілактика

Поставте сковороду на невеликий вогонь, додайте сіль, щоб вона повністю закривала поверхню, зачекайте поки вона прогріється. Вимкніть плиту, висипте сіль та витріть поверхню шматком чистої тканини, тільки після цього промийте під проточною водою.

Дивіться: як почистити пательню від нагару

Як повідомляв портал "Знай.ua", знайдений оптимальний спосіб зберігання пива.