Цього сезону в Україні спостерігається спалах сальмонельозу - гострої кишкової інфекції.
Лікар Ріта Гофман розповіла у коментарі "Обозревателю" про найбільш небезпечні продукти, які викликають це захворювання.
Найчастіше сальмонельоз виникає через вживання несвіжих молочних продуктів, м'яса, в'яленої риби та інші страв, які зберігали та готували в неналежних умовах.
"Багато випадків отруєнь пов'язані з тим, що продукти купують на стихійних ринках, в кафе, забігайлівках і інших невідповідних для цього місцях", - заявила Гофман.
Лікар додала, що в цьому році спостерігається спалах сальмонельозу від в'яленої риби.
Пенсіонери можуть вимагати перерахунок: кому підвищать виплати на 1000 грн
ТЦК не матиме претензій: кому з українців дозволять оформити відстрочку з-за кордону
Нові ліміти на карткові перекази: які обмеження діють і кого стосуються
Відключення триватимуть до весни: де буде найгірша ситуація зі світлом
Щоб уникнути отруєння спеціаліст радить ретельно обирати продукти, особливо ті, які несуть потенційну небезпеку. Також не слід купувати харчі у неперевірених місцях.
Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти розповіли про лікування та профілактику лептоспіроза.