У цьому місяці херсонські фермери зібрали набагато менше якісного врожаю.
Як повідомляє портал Рoliteka, це стало головною причиною підвищення цін на баштанні.
За словами власників, на полях через шалену спеку кавуни просто згорають.
"Це спека. Кавуну потрібно, щоб було 20 градусів вночі і вдень 28-30. А у нас температура на поверхні піску досягала 60 градусів. Тобто стояти на піску без взуття неможливо. Звичайно, і кавун ж лежить на цьому піску", — розповів керівник фермерського господарства Юрій Покотілов.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Палівода додав, що ранній кавун вже відійшов, а середній згорів при такій температурі.
"Ми зараз чекаємо пізній кавун, це буде кінець серпня — початок вересня", — сказав він.
Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, як правильно харчуватися динями та кавунами.