Ціна на цукор в новому році підніметься на 5-10%.

Про це розповіла керівник аналітичного відділу асоціації "Укрцукор" Руслана Бутило, передають "Українські новини".

"Зараз ціни на внутрішньому ринку нижче, ніж в минулому році. Це викликано тим, що впав світовий ринок у порівнянні з 2016 роком і на внутрішньому ринку було багато цукру. До того ж, завжди під час самого сезону виробництва ціни нижчі, оскільки йде великий вал продукції і цукровикам необхідно отримувати кошти для покриття витрат на енергоносії, наприклад, закупівлю газу. Коли закінчиться сезон, ціни на цукор трохи піднімуться, орієнтовно на 5-7%", - сказала експерт.

За її словами, ми багато в чому залежати від світових цін. "По факту ми маємо одні і ті ж тенденції - коли світ йде вгору, Україна йде вгору, коли світ йде вниз, Україна йде вниз. А світ залежить в свою чергу від ситуації в основних країнах-виробниках - Бразилії, Індії", - сказала Бутило.

Популярні новини зараз

Путінські пропагандисти публічно погрожують німцям і обзивають "нацистами": "Прийдемо і всіх вас вб'ємо"

Головне за ніч: росія горить, нелюди з Бучі відправилися в пекло, в Україні зросте комуналка та заборони на 8 серпня

Не брати до рук голку та чекати на веселку: 8 серпня українці шанують пам'ять святого Єрмолая

Софія Ротару у 75-річний ювілей заявила про неважливість мови в Україні, тепер вона в місці сили: "Про кохання та мир"

Показати ще

Індія, зазначила експерт, а не виходить на світовий ринок. А ось в Бразилії ситуація змінюється досить часто. "Там основним фактором є розподіл використання очерету на виробництво цукру і виробництво біоетанолу. А біоетанол в свою чергу залежить від ціни на нафту. Таким чином, є певна залежність між цінами на цукор і цінами на нафту. Тому прогнозуємо, що в Україні ціни збільшаться де -то на 5-10% до весни", - зазначила Бутило.

В Україні дорожчають соціально значущі продукти

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що зайві калорії, які ми з'їли за день, підвищують ризик розвитку цукрового діабету 2 типу на 0,1%.