За період з 1 по 10 травня в Україні виросли ціни на основні продукти борщового набору.
Про це написав керівник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко у соціальній мережі Facebook.
Експерт зазначив, що за першу декаду травня прибавили у ціні свинина, буряк, цибуля, морква, капуста та картопля.
Згідно з даними Державної служби статистики, у травні свинина подожчала на три гривні за кілограм, тобто на 3,8%.
Кілограм капусти подорожчав на одну гривню (10%), цибуля - на 80 копійок (12%), картопля - на 90 копійок (12%), морква - на 1,3 гривні, що становить 13% від попередньої вартості, а буряк тепер коштує на 50 копійок дорожче, тобто ціна коренеплоду виросла на 7%.
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Дорошенко також зазначив, що на сьогоднішній день у середньому кілограм капусти коштує 10,6 гриввень, картоплі - 8,7 гривень, буряка - 6,5 гривень, моркви - 12 гривень.
Як писав інформаційний портал "Знай.ua", ціни на гречку неприємно вразять українців.