Для того щоб крупи приносили користь, їх потрібно вміти правильно готувати. Багато любителів каш бояться, що вживаючи їх, наберуть вагу. Однак такі побоювання даремні, вважають дієтологи.
Медики назвали каші, які можна сміливо вживати, не переживаючи про зайві кілограми, адже вони сприяють здоровому схудненню. В цьому допоможуть крупи з цільного, недробленого зерна.
Гречка
Білок, що знаходиться в цій каші, за своєю якістю наближений до тваринних білків. Тому, це просто скарб для вегетаріанців. Гречка містить рутин, що сприяє виділенню рідини з організму. Ще одним позитивним фактором крупи є те, що вона набагато повільніше перетравлюється в порівнянні з іншими кашами. Це дає більш тривале відчуття ситості.
Рис
Його вважають одним з кращих продуктів для виведення солі з організму. Завдяки своїм властивостям рис дуже корисний для людей, які страждають хворобами стравоходу, шлунку та кишечника.
Пшоно
Крупа виводить холестеринові бляшки і жир з організму, а також чистить його від токсинів і шлаків. Найкраще для заправки цієї каші підійдуть: молоко, сир, бринза, йогурт, вершки. Однак дієтологи радять їх вживати тільки для смаку, в невеликій кількості. Підійдуть також мед і сироп шипшини. Гарною добавкою можуть бути сухофрукти. Вони смачні і корисні. Перед вживанням добре промийте родзинки, курагу, фініки, чорнослив. Поріжте їх і додайте в кашу.
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Перловка
Ця крупа виготовляється з ячменю і містить велику кількість корисних вітамінів і мікроелементів. Перловка потребує більш тривалої обробки в порівнянні з іншими кашами. Однак, якщо її правильно приготувати, смак буде просто чудовим.