Ціни на курятину в Україні знову полізли вгору, а про здешевлення говорити поки рано.
Навіть стабільне виробництво не допомогло стримати вартість - підвищення торкнулося всіх видів продукції, пише Мінфін.
Лише за травень куряче м’ясо подорожчало в середньому на 24,73 гривні, а з початку 2025 року зростання склало 7%. Найбільше змінилася ціна на філе — з 188,40 гривні до 209,31 гривні. Стегно тепер коштує 125,77 гривні, гомілка — 91,25 гривні, а тушка — 108,73 гривні. Експерти пояснюють усе зростанням вартості кормів, зокрема зернових та олійних продуктів.
Попри те, що обсяги виробництва залишаються на рівні минулого року, собівартість зросла — тож виробники змушені підіймати ціну. За словами виконавчого директора Асоціації "Союз птахівників України" Сергія Карпенка, основний тиск на ціноутворення чинить саме подорожчання компонентів виробництва.
Ворог змінив тактику шахедних атак: українців попередили про нову небезпеку з неба
ТЦК змінює тактику: кого мобілізують прямо з вулиці
Нові правила зняття готівки: ПриватБанк повідомив про обмеження
Пенсіонерам подвоять доплати: хто отримає більше грошей
Прогнозувати подальші зміни складно, бо галузь працює в умовах нестабільності. Війна, яку ще у 2014 розв’язала росія, підірвала розвиток усіх сфер економіки — зокрема й аграрного сектору. Замість модернізації ми змушені латати рани, рятувати інфраструктуру й захищати країну. Саме тому так важливо донатити та підтримувати волонтерів.
Улітку можливе короткочасне здешевлення, але воно незначне і залежить від обсягів експорту та сезонної пропозиції. Та навіть експерти не поспішають давати обіцянки — ринок залишається нестабільним.
Раніше ми повідомляли, чим небезпечна магазинна курка і як правильно її готувати: з цим способом ви позбавитеся антибіотиків.
Рецепт шашлику у найкращих традиціях: ніжне куряче м'ясо в йогуртовому маринаді, яке тане у роті - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, курячі рулетики з сиром та зеленню: рецепт за 40 хвилин для свята чи смачної вечері.