Покупці супермаркетів відтепер можуть не брати купюри на касі, якщо вони перебувають у неліквідованому стані.

Як повідомляє Національний банк України, оскільки банкноти, що видаються в касах, не повинні бути сумнівної автентичності або платіжності, НБУ зобов'язує організації видавати власникам платіжної картки тільки придатні до обігу банкноти та монети під час здійснення операцій з видачі готівки через каси.

Гроші, гаманець / фото: Pinterest

"Натомість зношені банкноти не повинні потрапляти до клієнтів, а мають вилучатися та здаватися разом із готівковою виручкою до обслуговуючих банків" Зауважує Національний банк України

Зверніть також увагу, що персонал магазину та супермаркету не мають вас змушувати оплачувати пошкоджений або розбитий товар.
У цьому випадку фіксується факт фізичного пошкодження відповідно до Закону про захист прав споживачів, який забороняє реалізацію пошкодженого або зіпсованого товару. Якщо магазин і далі буде стверджувати, що покупець був винен, доведеться доводити це в суді.
Варто запам'ятати раз і назавжди- магазин не має права вимагати компенсацію за пошкоджені речі. У цьому випадку покупець може повідомити про це в поліцію.
Порушенням також є відмова в прийомі грошей від покупця під приводом відсутності монет. На такого касира варто одразу ж подати скаргу.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube


Знай.ua нагадує: У Києві нещодавно стався випадок, жінка купила продукти, які ще ворушилася. З гамбургера, купленого в кулінарії столичної мережі супермаркетів на Оболоні, виповз живий тарган.

Слід з обережністю ставитися до щойно купленої їжі чи інших товарів у супермаркетах, щоб у разі чого одразу повідомити у їх зіпсованості супермакрету або поліції.

Риба вже стає делікатесом для українців, деталі на Знай.ua.

За одне кіло сала або яловичини просять аж триста гривень, ціни на популярні продукти у супермаркетах.

Бутерброт з маслом можуть дозволити собі одиниці, читайте більше у Знай.ua.