Оброблені продукти часто є зручними та смачними, але вони можуть негативно вплинути на роботу кишечника через вміст цукру, шкідливих жирів та штучних інгредієнтів, що порушують баланс кишкових бактерій. Це може призвести до здуття живота та дискомфорту.
Щоб підтримувати здоровий мікробіом кишечника, слід уникати певних продуктів. Дієтологи рекомендують обмежити споживання таких продуктів, як бекон, молочні коктейлі, продукти з кукурудзяним сиропом, хот-доги, білий хліб та гранолу.

Бекон на сковороді, скріншот: Youtube

Бекон

Хоча він популярний, він містить багато натрію, насичених жирів, нітратів і нітритів, що можуть викликати здуття живота через затримку води і дискомфорт у травній системі.

Молочні коктейлі

Їхній високий вміст цукру та жиру може уповільнювати травлення, викликаючи дискомфорт. Лактоза, присутня у молоці, також може спричинити проблеми у людей з непереносимістю лактози.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Показати ще

Продукти з кукурудзяним сиропом

Домашня "кола" з цикорію та сиропу, скріншот: YouTube

Високий вміст фруктози у кукурудзяних сиропах може викликати проблеми з травленням, такі як гази і здуття, особливо у людей з мальабсорбцією фруктози.

Хот-доги

Високий вміст натрію та консервантів може призвести до затримки води і здуття. Брак клітковини у цих продуктах може погіршити травлення.

Білий хліб

Нарізаний білий хліб. Фото: Pinterest

Виготовлений з рафінованого борошна, він не містить необхідних волокон і поживних речовин, що може викликати швидке підвищення рівня цукру в крові і проблеми з травленням.

Гранола

Хоча гранола часто сприймається як здоровий варіант, через доданий цукор і важкоперетравлювані горіхи та насіння, вона може бути важкою для шлунку.

Дотримуючись збалансованої дієти з мінімальним вмістом оброблених продуктів, можна підтримувати здоровий баланс кишкових бактерій і уникнути здуття живота та дискомфорту.

Нагадаємо, 104-річний британець шокував секретом довголіття, який багатьох може занапастити

Раніше ми писали про те, що вчені назвали три ранкові звички, які шкодять вашому здоров'ю

Вам буде цікаво дізнатися кава — це не лише смачно, але й корисно: безпечний час та способи вживання