Перевірте свій "Резерв+": кому терміново потрібно у ТЦК

Для всіх військовозобов'язаних в Україні важливо оновити свої облікові дані до ТЦК та СП до 16 липня. Це можна зробити через спеціальний додаток "Резерв +". Коли ви оновлюєте свої військово-облікові дані в цій програмі, вам надається статус, який відображає ваш поточний стан. Одним із таких статусів може бути "Вимагає уточнення".

Статус "Вимагає уточнення" у додатку "Резерв+" свідчить про те, що ваша інформація знаходиться в реєстрі, але ви не рахуєтеся на обліку в жодному ТЦК і СП.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube

Хто з українців першим отримає повістку після 17 липня - пояснення Міноборони

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Показати ще

У контексті мобілізації, що триває в Україні, всі військовозобов'язані були зобов'язані оновити свої дані до 16 липня. Заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко розповіла, як відбувається процес відбору тих, хто отримає повістку.

Головною установою, яка визначає критерії відбору, є Генштаб ЗСУ. В інтерв'ю для YouTube каналу Питання Чорногоренко пояснила, що Генштаб враховує професійні навички, вік та наявність бронювання. Після цього відповідний запит надходить до місцевих центрів комплектування та соціальної підтримки.

ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info

Жителів багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100%

Нові тарифи на послуги утримання будинків та прибудинкових територій встановили для мешканців Івано-Франківська. Люди скаржаться, що керуюча компанія підняла ціни відразу на 100%.

Про нові тарифи повідомляється на офіційній facebook-сторінці міського голови Руслана Марцінківа.

Комунальне підприємство "Комфортний дім", що надає населенню низку послуг, у тому числі з обслуговування та утримання будинків, підвищило тарифи після 6-річної паузи.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Українців в Угорщині виселятимуть із будинків: безкоштовне житло дадуть лише за однієї умови

З 21 серпня в Угорщині набувають чинності нові правила надання житла для українських біженців. Тепер безкоштовне житло буде доступне лише для тих, хто прибув із регіонів України, що постраждали від війни.

Уряд Угорщини ухвалив зміни до законодавства, за якими допомога з житлом надаватиметься залежно від регіону, звідки прибули українці, або де знаходиться їхнє постійне місце проживання.

Біженці в Угорщині. Фото: РБК-Україна

Пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки на комуналку

Для наших читачів, які стежать за своїми квитанціями щодо комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні сім'ї військових мають право на низку пільг, у тому числі і на оплату послуг ЖКГ. За потреби подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його сім'ї.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube