Комарів особливо приваблюють карбонові кислоти – клас жирних кислот, які у людському поті.

Дослідники визначили хімічні речовини у профілі запаху кожного суб'єкта за допомогою приладу, який може розділити гази, що входять до складу зразка, на складові, пише National Geographic.

Комарі. Фото: Youtube

Це вкотре підтверджує попередні дослідження, які демонструють подібну перевагу в інших видів комарів. Ми виробляємо ці кислоти в нашому шкірному салі, маслянистому шарі, який захищає нашу шкіру, але вони також утворюються, коли корисні мікроби, що мешкають на поверхні шкіри, перетравлюють наші виділення.

Комах також приваблював ацетоїн, який також вироблявся шкірними мікробами.

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

Комарі. Фото: Youtube

Більшість людей користуються засобами особистої гігієни щодня від шампуню до дезодоранту та мила. І якщо запах тіла може приваблювати комарів, то можливо миття або нашарування ароматів на нього може збити їх з пантелику?! Але реальність набагато складніша. На подив дослідників, у деяких випадках миття збільшувало кількість комарів, що свідчить про те, що мило посилювало привабливість людини для комарів.

Нагадаємо, що більше не буде ран від чухання: як швидко вгамувати свербіж після комариного укусу тим, що є вдома.

Раніше ми повідомляли, що комарів відлякає, але й вам нашкодить: чим небезпечні фумігатори і як правильно їх використовувати.

Також стало відомо, що більше не буде ран від чухання: як швидко вгамувати свербіж після комариного укусу тим, що є вдома.