Бідність переросте у злиднів: пенсіонерам анонсували "сюрприз" у 2025 році

У бюджетній декларації передбачили заморожування прожиткових мінімумів до 2027 року. У зв'язку з цим у 2025 році в Україні не буде підвищення мінімальної зарплати та пенсії. Про це йдеться у матеріалі порталу OBOZ.UA.

В Україні за час повномасштабної війни загальний рівень бідності зріс у 1,5-1,7 раза. При цьому "глибока бідність" досягла рекордних значень – зросла більш ніж у 5 разів. Багатьом людям бракує коштів на забезпечення елементарних потреб.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Державні лікарні почнуть брати гроші за лікування: озвучено перелік послуг

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які стежать за своїм здоров'ям, є дуже важливі новини. Справа в тому, що український уряд затвердив перелік послуг, які можуть стати платними у державних лікарнях.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному порталі Кабміну.

За інформацією Кабміну, ухвалення рішення про деякі платні послуги є "необхідним кроком, спрямованим на збільшення прозорості медичної системи". Там додають, що пацієнти оплачуватимуть платні послуги на офіційний рахунок лікарні.

Лікарня, фото: скріншот з відео

Тарифи вимагає підвищувати МВФ: що чекає на українців

Меморандум, який підписали Україна та Міжнародний валютний фонд, не містить чітких зобов'язань щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Таку заяву зробив Міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телемарафону.

Меморандум МВФ не зобов'язує Україну обов'язково переглядати тарифи на газ, електроенергію та іншу комуналку. Однак у ньому вказано інші умови щодо ринку електроенергії.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Чи стежать за вами через "Резерв+": українцям пояснили, що насправді відбувається з їхніми даними

Заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко роз'яснила, як працює додаток і чи справді він відстежує ваше місцезнаходження.

Після внесення змін до законодавства про мобілізацію та впровадження нових цифрових інструментів для спрощення військового обліку в Україні почали поширюватися чутки про додаток "Резерв+". Катерина Чорногоренко, заступник міністра оборони, на своїй сторінці у Facebook розповіла про найпоширеніші помилки щодо цього сервісу.

"Резерв+", скріншот: Facebook

"Це не чутки, робиться жах": юрист розповів, хто і як затримує бронь від мобілізації

Відразу нагадаємо той факт, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Процес бронювання від мобілізації в Україні, за словами деяких експертів, має серйозні проблеми.

Про це заявив юрист Ігор Баранніков у свіжому ефірі журналіста, редактора порталу "Хвиля" Юрія Романенка.

За його словами, багато громадян, зокрема фермерів, стикаються з тривалими затримками при оформленні броні.

Мобілізація, скріншот: YouTube