Для українців у Польщі запровадили кардинальні зміни

Президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до закону про допомогу українським біженцям. Слід знати, що зміниться для наших громадян і чого слід готуватися.

Про це повідомила прес-служба канцелярії президента Польщі.

Згідно з новими правилами, термін легального перебування українців у Польщі продовжено до 30 вересня 2025 року. Це означає, що українці, які приїхали до Польщі після 24 лютого 2022 року, зможуть залишатись у країні протягом трьох років.

Українські біженці тримають прапор Польщі та України

Популярні новини зараз

"Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ

Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат

Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше

"Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному

Показати ще

"Золотий" кіловат: українців готують до нового подорожчання електроенергії

Українців почали морально готувати до подальшого подорожчання електричної енергії. Коли знову можуть переглянути тарифи, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму телеграмі.

Олег Попенко заявив, що згідно з рішенням уряду новий тариф 4,32 гривні за кВт/год зафіксовано на один рік – до 30 квітня 2025 року. На його думку, є всі підстави чекати нового подорожчання електроенергії навесні-літа наступного року.

Імовірна нова вартість одного кіловата становитиме 6,64 або 7,32 гривні.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Спочатку підвищили, а потім відібрали: чому пенсії українців різко "стрибають"

Деякі українці, які вийшли на "заслужений відпочинок", не дуже люблять день отримання пенсії, адже це час неприємних "сюрпризів". Відбувається так, що замість підвищення чи хоча б стабільної суми приходять менші виплати. Давайте з'ясуємо чому таке відбувається.

Відповіді надали спеціалісти з пенсійних питань видання "На пенсії".

Ніна з Київської області звернулася з таким повідомленням: "Мені 67 років. Я сумніваюся у правильності нарахування пенсії. Її розмір постійно змінюється. Наприклад, у лютому, квітні, вересні та листопаді 2023 року пенсію виплачували у меншому розмірі, ніж нараховували. Зокрема. У листопаді зняли з мене 433 гривні.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Жінкам обмежили час на відвідування туалету: поставили спеціальні таймери

У гротах Юньган у місті Датун, що є популярним туристичним напрямком, встановили таймери на дверях жіночих туалетів. Вони повинні сигналізувати про те, як довго людина перебуває усередині.

Відео, яке показує ці нововведення, швидко розлетілося по мережі, викликавши хвилю обурення серед користувачів.

На відео можна побачити, як дисплей над кожними дверима змінює колір із зеленого на червоний, коли кабінка зайнята та таймер починає відлік. Це, на перший погляд, сучасне рішення, щоб уникнути черг і стукіт у двері, викликало неоднозначні реакції серед відвідувачів.

Китайські туалетні кімнати. Фото з відкритих джерел

Lifecell відключить номер: хто в зоні ризику

Lifecell пояснили, що відбувається з мобільним номером, якщо їм довго не скористатися. Один із абонентів вирішив уточнити, чи буде його номер знову продаватися як новий, якщо він не користуватиметься ним тривалий час.

Якщо номер не використовується та деактивується за життєвим циклом, всі дані абонента будуть видалені. Після цього номер може бути перевиданий (проданий як новий) або залишитись зарезервованим для внутрішніх потреб компанії.

Номер активний протягом 365 календарних днів із дня поповнення рахунку на суму 10 грн. або більше одним платежем. Тобто день поповнення рахунку + наступні 364 дні.

абоненти