У Запоріжжі, де кожен куточок нагадує про війну та нестабільність, ситуація з тендерами на будівництво підземних шкіл виглядає немов сюжет із трагікомедії. Обласна влада скликає засідання, обіцяє зміни, але насправді все залишається на рівні обіцянок.

Діти вже кілька років позбавлені звичайної шкільної рутини. Як вчитися, коли замість дзвінка чуєш вибухи та сирени повітряної тривоги?

Навчання офлайн стало практично неможливим, але цього року нарешті з'явився промінчик надії.

Школярі / фото: Telegram

Влада області пообіцяла повернути дітей до шкіл вже до 1 вересня. І все завдяки початку будівництва підземних шкіл. Проте, як з'ясували журналісти, навіть заради дітей нічого не робитиме від душі.

Популярні новини зараз

Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК

Графіки відключення електроенергії на 25 червня

Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року

Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше

Показати ще

Гімназія №107 у Південному мікрорайоні стала першою кандидаткою на будівництво підземної школи у Запоріжжі. Почалося все з розробки проекту, яка коштувала 470 тисяч гривень, потім ще 167 тисяч пішло на реконструкцію електропостачання.

Школярі, скріншот

Після цього з'явився тендер на будівництво школи з бюджетом 111 мільйонів гривень. Тепер для проекту потрібний "технічний нагляд" за 1,3 мільйона гривень. Ще одна дорога послуга, яка повинна гарантувати, що праці, витрачені на будівництво, не пропадуть даремно.

Незважаючи на всі ці витрати та проведені тендери, будівництво підземної школи ще не почалося, хоча має бути завершено до кінця наступного року.

Така ситуація викликає не лише розчарування, а й хвилювання серед мешканців. Адже це не просто будівництво нових шкіл, це надія на безпечну освіту майбутніх поколінь.

Нагадаємо, Київське метро на межі: кадровий голод змінить розклад поїздів

Раніше ми писали про те, що відключення світла доб'ють систему освіти в Україні: онлайн "кульгає" вже зараз

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у чебний рік для школярів хочуть змінити: МОН пропонує радикальні заходи