Селянам обіцяють солідну підтримку: можна буде запустити власну справу

В Україні продовжують реалізовувати програму допомоги аграріям. Потрібно знати, хто і як зможе отримати кошти на відновлення.

Про це повідомили Mercy Corps Ukraine.

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps, за сприяння Фонду Говарда Г. Баффета, продовжує реалізовувати Програму підтримки сільського господарства України.

Метою цієї програми є допомога українським фермерам, які постраждали від війни, відновити своє виробництво та забезпечити продовольчу безпеку країни.

Популярні новини зараз

Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список

Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів

"Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня

Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування

Показати ще

Український фермер на полі

Платіжка "поважчає" на 500 гривень і більше: чого чекати від нового тарифу на світ

Вже найближчим часом в Україні можуть змінити тарифи на електроенергію для населення. До яких цін та сум у платіжках готуватися споживачам, розповів політолог та директор "Інституту світової політики" Євген Магда.

Для відновлення енергосистеми після масованих атак необхідно багато ресурсів та грошей. Кількість зовнішньої допомоги та ресурсів, які є на даний момент – недостатня.

Євген Магда вважає, що за таких умов неминуче подорожчання електрики до рівня 5 гривень за кіловат. Він припускає, що новий тариф можуть запровадити вже з 1 червня.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Чи потрібно жінкам встановлювати програму "Резерв+"

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, який зобов'язує жінок-медиків та військовозобов'язаних чоловіків оновити свої військово-облікові дані протягом 60 днів.

Цей процес можна здійснити онлайн, що спрощує процедуру та дозволяє уникнути черг та бюрократичних затримок. Заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко у своєму повідомленні на Facebook уточнила деталі використання програми "Резерв+" під час мобілізації.

Вона наголосила, що жінкам-медикам не потрібно завантажувати цю програму. Більше того, Міністерство оборони закликає всіх, хто не є військовозобов'язаним, призовником чи резервістом утриматися від його завантаження.

Дівчата в лавах ЗСУ. Фото: скріншот youtube

Проігноруєте – про літню субсидію можна забути: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву

Більшість українців отримають житлову субсидію на сезон, що не опалюється, автоматично, повідомляє Міністерство соціальної політики. Субсидія на опалювальний сезон працює до 30 квітня, а з травня автоматично перепризначається на сезон, що не опалюється.

Якщо ваші дані про майновий стан або склад домогосподарства не змінилися, вам не потрібно звертатися за субсидією заново. Пенсійний фонд сам перерахує субсидію з урахуванням наявних даних.

Однак є категорії, які мають подати заяву та декларацію про доходи та витрати для отримання субсидії з 1 травня.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Влітку, восени, взимку: українців закликали готуватися до найгіршого

Минулого тижня в Україні знову розпочалися екстрені та стабілізаційні відключення електроенергії.

Володимир Кудрицький, голова правління "Укренерго", в ефірі телемарафону розповів, що з потеплінням ситуація трохи покращала – споживання електроенергії знизилося, і це може дозволити уникнути нічних та ранкових відключень, як це було раніше.

Але, за словами Кудрицького, повністю уникнути відключень поки що не вийде. Енергетики будуть змушені обмежувати подачу електрики ще кілька місяців – влітку, восени та взимку.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube