Від педагогіки до політики і назад: киця-депутат "твого серця" стала першою жінкою-ректором НАУ

10 квітня став днем ​​історії для Національного авіаційного університету, а разом із ним і для всього українського освітнього середовища. В. о. ректором університету призначено депутата Київської міської ради Ксенію Семенову. Це вперше, коли жінка очолює такий навчальний заклад.

Цю новину підтвердила сама Ксенія Семенова, яку українці можуть дізнатися з нікого "Депутатка твого серця".

Вона зазначила, що таке призначення стало можливим завдяки рекомендації наглядової ради, яка працює з початку 2024 року.

Ксенія Семенова / фото: Facebook

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Приготуйтеся до пекельної спеки: прогноз погоди на літо 2024 року не залишить шансу прохолоді та комфорту

Навіть якщо літо 2024 року в Україні не обіцяє бути рекордно спекотним, воно все одно може бути досить теплим. Все це завдяки нейтральній фазі між "Ель-Ніньйо" і "Ла-Нінья", яка впливає на планету, а також активної сонячної радіації.

Експерт у галузі метеорології та кліматології, Віра Балабух, поділилася своїми думками з цього приводу.

За її словами, донедавна говорили, що це літо може стати найспекотнішим, проте зараз прогнози стали обережнішими. Незважаючи на це, воно все ж таки буде досить теплим. Це з кількома чинниками, включаючи стан океанів.

Спека, кадр з відео

Надбавку дадуть після звернення до ПФУ: хто з пенсіонерів може стати багатшим на 900 грн.

Деякі українські пенсіонери можуть стати багатшими на 900 гривень, отримавши щомісячну надбавку до виплат. Надається такий бонус лише після особистого звернення до органів Пенсійного фонду. Про це повідомляється на сайті відомства.

В Україні пенсіонери можуть отримувати різноманітні бонуси до основного розміру пенсії. Деякі доплати можна отримати по досягненню певного віку, а інші – у разі відповідності певним критеріям.

Так, деякі пенсіонери мають змогу подати заяву до ПФУ на призначення надбавки за станом здоров'я. На даний момент розмір бонусу складає 944 гривні. Він періодично змінюється, адже залежить від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

"Війну не виграти, але ще є час": відомий волонтер зробив шокуючу заяву

В інтерв'ю «Українській правді» військовий експерт докладно описав ситуацію на фронті, підготовку до наступу російських військ та негативно оцінив мобілізацію в Україні. На його думку, 150 млн російських військ – серйозна загроза і, щоб впоратися з нею, уряд має приймати рішення, які не влаштують більшість.

За словами Тараса Чмута, поки що рано робити висновки про ефективність Олександра Сирського на посаді головнокомандувача ЗСУ. Щодо мобілізації є помилки. Так, на його думку, зменшення призовного віку з 27 до 25 років недостатньо – мобілізація має починатися з 20 років.

Тарас Чмут. Фото: скрін з YoToube

Перенесення церковних свят, чи змінилася дата Вознесіння Господнього: традиції та заборони важливого дня

Вознесіння — велике християнське свято, яке входить до двонадесятих (дванадцяти найважливіших річних свят церковного календаря).

Він має перехідну дату і завжди відбувається у четвер на 40 день після Великодня. У 2024 році Вознесіння випадає на 13 червня.

Православна Церква згадує цього дня євангельські події, пов'язані з останнім моментом перебування Христа на землі після Його Світлого Воскресіння.

Церква, молитва, фото: Знай.ua