Гроші просто зникли: українка запевняє, що "Ощадбанк" зливає дані шахраям

Користувач поділився своїм досвідом на фінансовому сайті. Вона розповіла, що їй нарахували пенсію через втрату годувальника. Наступного дня вона пішла зняти кошти, а на карті залишилося лише 75 гривень.

Наступного ранку, після цього, карту було заблоковано. Це сталося 8 квітня 2024 року. Жінка вважає, що банк просто зливає інформацію шараям. Також вона знайшла українку, яка теж була в такій ситуації та розповіла про неї.

Наталія також отримала на картку кошти, але за інвалідністю дитини, але за кілька годин виявила, що гроші були переведені на інший рахунок без його відома і без потрібних для переведення смс-підтверджень або введення пінода.

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Українець не пішов у ТЦК, щоби прогодувати сім'ю, але судді цього було мало: як його покарали

Небажання виконувати свій "борг" перед країною призвело до сумних наслідків для 52-річного мешканця Харкова.

Чоловік, якого визнали придатним до мобілізації, відмовився з'явитися до ТЦК та був засуджений до 3 років позбавлення волі. Згідно з вироком Ленінського районного суду Харкова, події розгорнулися в такий спосіб.

Липень 2023 року: чоловік визнали придатним до служби з висновків військово-лікарської комісії. Тієї ж доби він отримав повістку про необхідність прибути у військкомат, але вже з речами, для відправки до військової частини. Однак фігурант справи не прийшов до ТЦК.

ТЦК / фото: скріншот Youtube

Є лише кілька причин: скільки триває служба для військових і як звільнитися із ЗСУ

Наразі в Україні йде мобілізація через воєнний стан. Депутати думають над новим законопроектом, щоб людина, яка йде в армію, точно знала, скільки часу потрібно служити в армії, щоб потім можна було додому.

Але не всім військовим треба служити однаково: кому треба більше служити, кому менше. Наприклад, хто навчався в університеті, тому в армії буде 12 місяців. А льотчикам, може, доведеться пробути 10 років.

Якщо відштовхуватися від написаного закону, то людина, яка служитиме терміново, то на них чекає 18 місяців армії, а якщо закінчили магістратуру, то всього 12 місяців.

ЗСУ. Фото Генштаб

Паспорт – це дорого: скільки тепер потрібно заплатити за "закордон" навіть тим, хто виїхати не може

Починаючи з 1 квітня 2024 р., в Україні набувають чинності нові тарифи на оформлення закордонних паспортів.

Ці зміни пов'язані з подорожчанням вартості бланків, які виробляють державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна". Відповідно, загальна сума за отримання паспорта для виїзду за кордон також зросте.

Якщо раніше термінове виготовлення закордонного паспорта протягом 7 робочих днів або 3 днів (за наявності підстав) необхідно було внести 1496 гривень, то тепер ця сума становитиме 1598 гривень. При цьому вартість самої адміністративної послуги (992 грн.) залишилася незмінною. Ціна бланку зросла із 504 до 606 гривень.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

ТЦК посилено шукатимуть ухилістів: на кого чекають великі перевірки

Минулого року групи експертів ходили перевіряти, як у різних місцях ведуть записи про людей, які можуть бути призвані до армії за потребою. Вони обійшли 530 місць – це урядові установи та звичайні компанії. Виявилося, що в десяти місцевостях і на 25 фірмах все влаштовано добре, і вони можуть бути прикладом для інших.

Але, перевіряючи, як іде облік для мобілізації, фахівці також натрапили на кілька серйозних промахів. Ці помилки можуть ускладнити набір людей армії, якщо це раптом знадобиться. Були також випадки коли документи велися неправильно.

Щоб виправити виявлені проблеми, цього року буде продовжено перевірку по всій країні, щоб переконатися, що військовий облік ведеться правильно. Наприклад, у Рівненській області вже заплановано спеціальні візити до семи різних місць у квітні.

ТЦК / фото: скріншот Youtube