Молодий офіцер Тимур Берая, зовсім недавно мобілізований до лав Збройних Сил України, лише три тижні тому, 6 березня наклав на себе руки в одній із військових частин під Одесою.

За словами сестри загиблого, 36-річної Юліанни Толстової, її брат давно страждав на психічні розлади, але про це ніхто не здогадувався. Ще до початку повномасштабної війни в Україні його поведінка ставала все більш непередбачуваною – він влаштовував істерики, поводився неадекватно. У лютому цього року він мав серйозний психічний зрив, коли він розбив вікна будинку, і його довелося примусово госпіталізувати.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

У лікарні Тимура обстежили та виписали з діагнозом "психічний розлад через вживання каннабісу". Однак, за словами сестри, це не відповідає дійсності, оскільки він зрідка курив, а його основні психічні проблеми були пов'язані з перенесеними стресами.

Останні півроку Тимура безперервно переслідував військкомат, який намагався закликати його до лав ЗСУ. Зрештою, 20 березня він пройшов медкомісію та був визнаний придатним до служби, незважаючи на існуючі психічні проблеми.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Мобілізація, скріншот: Youtube

Як виявилося пізніше, Тимур не повідомив свого діагнозу, а лікарі-психіатри навіть не перевірили його стан.

Після мобілізації Тимура відправили на навчання до одного з полігонів Одеської області. Там він звертався до військового психолога зі скаргами на погіршення психічного стану, але той лише заспокоював його, мовляв, це нормальна реакція за таких умов.

Перед самогубством Тимур дзвонив другові, просячи привезти йому нейролептиків, які раніше були прописані. Проте за кілька хвилин він передзвонив і сказав, що нічого не потрібно. Невдовзі молодий офіцер застрелився з автомата Калашнікова. За словами сестри, де він узяв бойову зброю, коли ще не закінчив навчання, залишається загадкою.

Нагадаємо, українець не пішов у ТЦК, щоб прогодувати сім'ю, але судді цього було замало: як його покарали

Як повідомляв "Знай.uа", є лише кілька причин: скільки триває служба для військових і як звільнитися з ЗСУ

Знай.ua писав, тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історії 100-річної давності