Трійця, або П'ятдесятниця, ще її називають Зеленою неділею, це таке свято, коли усі християни відчувають себе особливо з'єднаними. Православні відзначатимуть 23 червня, а католики – на трішки раніше, 19 травня.

Назва "Зелена неділя" прийшла до нас з давніх часів, коли люди ще вірили в магію природи і прикрашали свої хати зеленню, щоб залучити добро. З тих пір українці прикрашають домівки і церкви листям та квітами, особливо чебрецем, любистком і полином, показуючи повагу до традицій і природи.

Трійця 2024, скріншот з вільних джерел

На Трійцю є купа традицій: люди прикрашають свої будинки зеленню, в церкві освячують букети з трав і квітів, а потім ці букети зберігають вдома як оберіг. І ще, вважається, що заручитися на Трійцю – до добра, бо таке весілля буде щасливим.

Але є речі, яких краще уникати: не пекти, не шити, не працювати на городі (бо якщо орати – худоба може загинути, а якщо сіяти - град поб'є урожай), не можна відмовляти у допомозі тим, хто просить, не можна сваритися.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Трійця 2020: коли буде, історія і традиції свята, скріншот - YouTube

І ще кажуть, краще не купатися та не ходити по лісах на Трійцю, бо можна наштовхнутися на русалку або зустріти нечисту силу.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua м'ясо тільки для багатих: супермаркети виставили нові ціни на яловичину, буженину та бекон

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, секретний бабусин рецепт, який всі шукають: ця великодня паска вийде у всіх

Також, Знай.ua писав про великодні витрати перевершать усі очікування: до яких цін на продукти готуватися