Повертатися доведеться також через Тису: що чекає на ухилістів, які незаконно перетнули кордон.

Максим із Дніпра, стурбований майбутнім, звернувся за порадою до правознавців. Він шукав роз'яснення: що чекає на тих, хто тіньовими шляхами залишив рідну землю?

"Мається на увазі не через кордон і тих, хто не посвітився у базі?" – цікавився він. "Як вони перевіряються?"

На ці питання першим відгукнувся юрист Юрій Айвазян, який насамперед уточнив, що ж Максим має на увазі, говорячи "незаконно". "Крейда в розумі - без офіційного перетину" - пояснив Максим.

Незаконний перетин кордону, скріншот: facebook.com/Izmpz

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Ви як хочете, але долар буде по 40: аналітики говорять про неминучість послаблення курсу

На валютному ринку України продовжується ослаблення гривні. Готівковий курс долара вже перевищив позначку 39 гривень і, можливо, незабаром досягне позначки 40 гривень.

Експерти кажуть, що ринок повернувся до девальваційного тренду і прогнозують збереження цієї динаміки найближчими тижнями.

З початку березня курс гривні до долара суттєво погіршився. Якщо раніше він вагався в районі 38 гривень за долар, то останній тиждень березня вже перевищив 39 гривень. Це означає, що на національну валюту продовжується тиск.

курс долара, 24 канал

Отримали на здачу монети – перевірте їх: які можуть коштувати понад 4000 гривень

Рідкісні різновиди монет можуть потрапляти в наші гаманці та кишені разом із здаванням, яке дали у магазині чи маршрутці. Деякі копійки можуть оцінюватись у тисячі гривень. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Часом варто перебирати дрібницю, яка накопичилася в гаманці чи скарбничці. Серед монет можуть виявитися рідкісні різновиди, за які нумізмати готові платити великі суми. Наприклад, цінуються певні різновиди 50 копійок, які ще ходять у обігу.

На аукціоні з'явився лот у вигляді монети номіналом 50 копійок 1992 року. Потенційні покупці вже зробили 20 ставок та підняли вартість копійки до 4 189 гривень.

Монети. Фото: скрін youtube

Українцям пообіцяли підняти тарифи на світ: люди вимагають відповіді

Новина про можливе підвищення тарифів на електроенергію після ракетної атаки викликала невдоволення та жваві обговорення у соцмережах.

Олег Попенко, експерт з питань ЖКГ та енергетики, поділився на своїй сторінці у Facebook інформацією про заяву генерального директора Укргідроенерго Ігоря Сироти, який висловив сумніви щодо можливості збереження поточних тарифів для населення.

Попенко зробив висновок, що такі події є приводом для відомства підвищити тарифи, а не для того, щоб вирішувати проблеми в енергосистемі. На його думку, головною метою стає саме підвищення вартості електроенергії, а не вирішення технічних проблем.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

Кого до армії точно не заберуть: назвали вразливу категорію

Якщо ти маєш певні проблеми зі здоров'ям, закон може списати вас від мобілізації. Тобто, якщо вболіваєте щось серйозне, можливо, вам не доведеться йти в армію зараз, коли Україна продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію.

Перевірте, чи є ваша хвороба у списку тих, хто дає право на звільнення. Людина може не йти в армію, якщо має серйозні проблеми з психікою або поведінкою.

Йдеться про серйозні стани та розлади, які можуть зробити людину непридатною для військової служби. Це включає всі види деменції, серйозні проблеми з пам'яттю, розлади, що виникають через пошкодження мозку або інших хвороб.

ВЛК, скріншот: YouTube