Українка померла, але врятувала життя чотирьом людям

У Шепетівській лікарні стався випадок, що підтверджує безмежну доброту людського серця та готовність жертвувати заради порятунку інших життів.

Жінка, у якої лікарі діагностували незворотні наслідки черепно-мозкової травми та смерть мозку завдяки згоді своїх рідних стала донором для чотирьох людей, подарувавши їм шанс на продовження життя. Про це повідомляє Укрінформ.

Як розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Валерій Сивоконюк, ця трагічна історія почалася з нещасного випадку. Мешканка Шепетівки впала з велосипеда, отримавши серйозну черепно-мозкову травму. Медики негайно провели операцію та вжили всіх можливих заходів для порятунку її життя, проте травма завдала непоправної шкоди головному мозку.

Лікарня, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Готуйте гаманці та заначки: комунальники анонсували суттєве подорожчання

В одному з українських міст готуються скоригувати тариф на вивіз сміття до "економічно обґрунтованого рівня". Про це йдеться у повідомленні від лиманської адміністрації на платформі "електронної демократії" E-DEM.

На Донеччині мешканцям міста Лиман готують тарифний "сюрприз". Місцеве комунальне підприємство, яке займається вивезенням побутових відходів, закликає перерахувати тарифи, що діють, і дотягнути їх до економічно обґрунтованого рівня.

Комунальники наголошують, що тарифи на послуги не переглядалися з 2020 року. За цей період суттєво зросла мінімальна заробітна плата, а також вартість палива та обслуговування техніки. У результаті підприємство неспроможна нормально функціонувати.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Кого з українців не забиратимуть до армії

Тепер є нові правила, які кажуть, кого із працівників не можна забирати до армії під час війни. Це ті, хто працює на важливих заводах чи місцях, де роблять речі для армії чи дуже потрібні країні.

Щоб ферма чи завод із сільського господарства вважалися важливими для країни, потрібно відповідати щонайменше трьом правилам, які визначив уряд.

Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube

Бойові бригади мають ловити ухилістів: військовий висунув скандальну пропозицію

В "Азові" взялися за мобілізацію з нового боку. Вони стверджують, що бойові бригади краще впораються із залученням нових бійців, аніж стандартні мобілізаційні центри.

За словами заступника командира бригади "Мольфара", це сприятиме швидкому поповненню рядів.

Вони пропонують, щоб самі бойовики виходили "на полювання" за новобранцями, замість покладатися на стандартний процес мобілізації.

ЗСУ. Фото Генштаб

Готуй миску - буде салат: в Україні супермаркети оновили ціни на часник, цибулю та моркву

Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили цінники на популярні овочі.

Ближче до кінця березня в українських супермаркетах трохи зросли ціни на популярні овочі, мова про часник, моркву та цибулю. При цьому, порівняно з цінами у березні 2023 року, вони коштують набагато дешевше, адже тоді вартість кілограма досягала 50-60 гривень.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків моніторингового сервісу GoToShop.

Супермаркет. Фото: скрін youtube