Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Людина може натренувати деяку здатність жити у невизначеності, зрозуміло, що це не може бути масово, це спеціальне тренування. Тому є деякі люди, які можуть спокійно проходити через ситуацію визначеності та ситуацію невизначеності, але більшість людей не може. Більшість людей у ситуації невизначеності буде катастрофічно почуватися, психосоматика, все, що завгодно», - розповідає Олег Хом'як.

Як він зазначає, ми постійно дивимося новини і щоразу відчуваємо стрес, і цю ситуацію не можна компенсувати, її можна лише прожити. Проте, констатує експерт, у всіх є така ілюзія, що все має бути впорядковане, але в житті є багато таких ситуацій, коли це неможливо.

Принагідно гість програми згадує одне правило у бізнесі: коли ти йдеш на переговори, ти маєш знати, що робитимеш у найгіршому варіанті переговорного процесу, щоб це не було приводом для маніпуляції тобою.

«Той самий принцип, ми можемо занурюватися в ці ситуації жахливі. Для чого? Якщо ми їх приймаємо, найгірший варіант, так буде, а далі – як я житиму, діятиму в цьому? У тебе з'являється впевненість, природно, хоч би розуміння. Це не те, що тобі подобається, але ти розумієш хоча б, і здобуваєш внутрішній спокій, ти знаєш, що ти зробиш у гіршому випадку. І парадоксальним чином це якраз впливає на те, що ти стаєш якимось вектором або точкою стабільності в цьому хаосі, в тобі як мінімум немає цих сіпань», - пояснює Олег Хом'як.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман заявив, що Такер Карлсон, очевидно, пошкодував про своє інтерв'ю з путіним, бо дві години слухав якусь альтернативну історію і морщив лоба.

Також Знай.ua писав про те, що Хом'як пояснив, чому суспільство так гостро відреагувало на відставку Залужного.