Крупи входять до щоденного раціону харчування майже кожного з нас, і не дарма, адже це дуже корисно. Ми звикли готувати гречку, рис, пшоно та вівсянку на молоці чи воді.
Але багато хто шокує факт, що їх можна варити на інших рідинах. Так, для деяких це прозвучить дико, але ті, хто готовий до експериментів, мають це спробувати. Результат приємно здивує, а також допоможе цікаво розбавити смак каш.
На чому ще можна варити каші, крім молока та води
Перший альтернативний варіант – це фруктові чи овочеві соки. Може здатися дивним, але спробувати варто.
Наприклад, при приготуванні круп на гарнір до риби або м'яса додайте лимонний сік. Найкраще підійде до рису. Завдяки цій хитрості він вийде не таким сухим, а смакові фарби забезпечені.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Також можна поекспериментувати з виноградним чи гранатовим соками. Рис вбере характерний аромат і смак, що додасть страві оригінальності і насиченості.
Вівсянку теж можна урізноманітнити. Зваріть її не на молоці з цукром, а з гарбузовим нектаром чи морквяним соком. У такий спосіб вийде повноцінний солодкий десерт. Не бійтеся куштувати щось нове, адже в кулінарії завжди є місце фантазії.
Нагадаємо, що просто засуньте в мікрохвильову піч: якщо у вас не виходило яйце пашот, те тепер ви впораєтеся за хвилину.
Раніше ми повідомляли про аромат на який вдадуться сусіди: як приготувати домашній курячий рулет з овочами та сиром.