Великий піст у 2024 році: дата, головні правила та обмеження

Щороку, перед Воскресінням Христовим, християни дотримуються Великого посту. Цей пост найсуворіший і триває найдовше.

У цей період необхідно дотримуватися певних обмежень у їжі та духовній сфері. Щодо страв, то під забороною виявляються молочні продукти, м'ясо та яйця. 2024 року християни східного обряду Великдень відзначатимуть 5 травня.

Щорічно Великий піст починається за 48 днів до Великодня. Цього року початок великого посту припадає на 18 березня. А скінчиться вже 4 травня. Пасхальний піст починає Чотиридесятниця і завершує Страсна Седмиця (останній тиждень перед Воскресінням Христовим).

Церква, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Показати ще

Українцям вимикатимуть електроенергію за борги: як не залишитися без світла

Нещодавно було скасовано мораторій на пеню та відключення світла для українців, які мають борги за комунальні послуги. Тому тепер такі споживачі можуть бути світлими.

Борг українців перед "Укренерго" складає близько 30 мільярдів гривень. Саме тому було ухвалено рішення про відміну мораторію. Щоб уникнути відключення, борг можна погасити зручним для вас способом. Про те, як це зробити, розповіли в УНІАН.

Якщо потрібно дізнатися про заборгованість по світу, слід звернутися до ЖЕКу та вкажіть повне ім'я та адресу будинку. У додатку банку також можна перевірити заборгованість, там є пункт "Комунальні платежі".

Україна без світла, фото Знай.ua

Сильні морози незабаром підуть на спад: синоптик розповіла, коли чекати на потепління

Минулими днями Україну накрила негода. Снігопади, зниження температури до -20 градусів за Цельсієм та пориви вітру.

Але такий колапс триватиме недовго. Про те, коли морози ослабнуть, розповіла синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Фейсбук.

За прогнозами жінки, 10 та 11 січня погода ще поморозить українців своєю мінусовою температурою, але температура трохи підвищиться. Крім того, на території України буде вітер, але опадів не передбачається. Складна ситуація буде з ожеледицею на дорогах. Тому водіям та пішоходам потрібно бути обережними найближчим часом.

Мороз і холод, скріншот: YouTube

Monobank нарахував українці борг вже за закритою карткою: "Списання відсотків"

Українка поскаржилася на Monobank через борг по карті, який взявся звідки. Про це свідчить відгук на порталі "Мінфін".

За словами українки, на карті Monobank було погашено всі борги, після чого вона відмовилася від її використання. Вона заблокувала рахунок та видалила програму. Проте за кілька місяців їй надіслали повідомлення про заборгованість по картці.

"Закрили в 11 місяці всі борги - по карті під 0 і заблокували картку в додатку, викинули картку та видалили програму. У січні пишуть борг, вони за грудень та січень нарахували борги за вже закритою карткою та за закритим рахунком”, - поскаржилася українка.

Monobank. Фото скріншот з Youtube

"Газмережі" розповіли про витрати на техобслуговування та третю платіжку за газ: важливо знати кожному

"Газмережі" надали загальну інформацію про приблизні витрати на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових систем та відповіли на найпоширеніші питання щодо контролю та підтримки безпеки газопостачання у житлових будинках.

Якщо ви уклали договір з філією "Газмережі", інформацію про витрати можна знайти на офіційних сайтах компанії за посиланням. Цим вони поділилися у Facebook.

Метод оплати визначено у договорі. Оплата може здійснюватися єдиним платежем управителя від імені всіх власників або окремими рахунками кожного жителя.

Лічильник газу, скріншот: YouTube