12 жовтня 2023 року затримали двох шахраїв, які представлялися антикорупціонерами. Про це повідомила державна служба безпеки України у своєму телеграм-каналі.

Двоє чоловіків "продавали" посаду ректора в одному із Вінницьких університетів. Вони запропонували одній з головних кандидаток "відкупити" керівну посаду за 50 тисяч доларів. Шахраї нібито були посадовцями антикорупційних органів та навіть мали фальшиві посвідчення.

Посвідчення шахраїв. Фото: СБУ

При розмові з жінкою, яка була претенденткою на ректорську посаду, "антикорупціонери запевняли, що мають зв'язки в вищих органах та допоможуть отримати бажане за чималу суму. Одного з чоловіків СБУ спільно з ДБР затримали при отриманні частини коштів, розміром у 20 тисяч доларів, а через деякий час "накрили" й спільника.

Гроші за посаду та фальшиве посвідчення. Фото: СБУ

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

За даними слідства, один з фігурантів справи представлявся керівником "відокремленого підрозділу антикорупційного комітету в Вінницькій області", а його поплічник взагалі був керівником вигаданого антикорупціного комітету. В СБУ запевнили, що жоден з чоловіків не мають відношення до подібних органів.

Затримання шахрая. Фото: СБУ

Обом чоловікам висунуто підозру за двома статтями ККУ. Тепер так званим "антикорупціонерам" загрожує до 12 років ув'язнення та конфіскація всього майна.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Енергоатом" задрав ціни вище ринкових вдвічі, переплюнувши "Укренерго": тендер на 16 млн виграла сумнівна фірма

Раніше портал Знай інформував, у Полтаві переплатять до 2,6 млн за сміттєві контейнери: завищили ціни і намагаються "пропхати" своїх на тендері

Також наш портал повідомляв, у Справі Фрідмана новий поворот: суд заарештував активи оператора Lifecell