Про це вона розповіла на каналі «PolitБюро».

Як розповідає гостя програми, вона створила робочу групу, яка аналізує зарубіжний досвід, аналізує, що було в Україні, і мета цієї роботи - видати один раз якісний продукт, який високо оцінять у ЄС і завдяки якому Україна більше не отримає одиницю за реформи у сфері довкілля. Тим не менш, констатує вона, хтось вирішив піти вперед, не проаналізувавши попередній досвід, і видати неймовірну «реформу».

«Була концепція 2017 року – реформування системи державного нагляду і контролю в екологічній сфері. У 2018 році затверджено план її реалізації. Хтось із Міністерства узагалі проаналізував, що було виконано, що було не виконано, хто винен у тому, що було не виконано? Ці концепції були, але наразі Міністерство чомусь вирішило в цій концепції просто поміняти роки, але ввести своє ноу-хау: протягом 2-3 місяців, тобто до кінця 2023 року, ліквідувати повністю Державну екологічну інспекцію і створити потім Державну природоохоронну інспекцію», - пояснює Олена Криворучкіна.

Як пояснює експертка, вона критикує концепцію Міністерства, яка передбачає ліквідацію єдиного органу у країні, який відповідає за фіксацію екологічних збитків унаслідок збройної агресії. Тобто, констатує гостя програми, у такому разі у нас тривалий проміжок часу просто не буде органу, який фіксує збитки, але ж розрахувати їх можна потім, ключове – це зафіксувати їх одразу.

«І ми позбавляємо на пів року країну органу, який може фіксувати екологічну шкоду. Для мене ця позиція дивна, навіщо це потрібно? Це просто зіграє на руку агресору, це унеможливлює фіксацію екологічних збитків, і це не наблизить нас до принципів, вимог ЄС у системі Державного екологічного нагляду і контролю», - підсумовує Олена Криворучкіна.

Популярні новини зараз

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Чоловік вирішив одружитися на похороні тещі: "Стояв над труною і подумав..."

За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що саміт у Ґранаді показав, що російська інформаційна кампанія щодо закінчення допомоги Україні повністю провалилася.

Також Знай.ua писав про те, що Гаврилечко розповів, як зробити ефективний бюджет на 2024 рік.