Питання, як надовше зберегти продукти в вашому холодильнику виникає у багатьох господарів та господинь. Однак часто ми викидаємо багато їжі через незнання.
Ми розповімо вам про основні помилки при зберіганні продуктів, які змушують вас частіше ходити на ринок та у супермаркет, та витрачати більше сімейного бюджету.
Яйця в дверцятах холодильника
Такий продукт харчування як яйця птахів не виносить коливання температур. Через дверцята, які постійно то відкриваються, то закриваються, білок і жовток псуються або просто тухнуть. Правильніше залишати яйця в відсіку для овочів або на центральній полиці холодильника.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Молоко в дверцятах холодильника
У молока є схожа історія. У дверцятах воно швидше псується і втрачає свою корисність. Молоко краще ставити в холодні частини холодильника, але так щоб воно не замерзло! А в дверцята вірніше буде покласти вершкове масло, рідкі приправи і соуси.
Повернення їжі в каструлю
Якщо хочете розігріти їжу — краще робити це в іншій посудині, а не в тій, що вона розміщувалася. Це допомагає припинити поширення хвороботворних бактерій. Зберігати каструлі і сковороди з приготовленою їжею правильніше на верхній полиці холодильника.
Овочі та фрукти в одному відсіку
У перший ящик можна покласти ті продукти, які швидше виділяють етилен (газ, який з'являється при дозріванні овочів і фруктів). Це, наприклад, помідори, груші та сливи. В інший ящик — ті, які виділяють його менше: огірки, морква, картопля, салат і яблука.
Мокра зелень в холодильнику
Якщо не просушити зелень і трави перед тим, як помістити в холодильник, вони дуже швидко з яскравих букетів перетворяться в «ганчірочки». Їх варто загорнути їх в паперовий рушник і ретельно промокнути. Це збереже продуктам свіжість.
Хліб у холодильнику
Хліб, як і будь-яку іншу випічку, краще тримати в теплих місцях. Однак якщо хочете з'їсти буханець пізніше — можна покласти його в морозилку, перед цим нарізавши на шматочки. Таким чином хліб не залежиться і не запліснявіє.
Цибуля і часник в умовах вологості
Цибуля і часник дуже бояться вологи, через що швидко пліснявіють. Кращим місцем зберігання для них буде сухий і темний ящик, а від холодильника краще відмовитися.
Нагадаємо, щоб було смачно і нічого не зіпсувалося: де краще зберігати домашню консервацію
Раніше ми писали про те, що викиньте їх негайно і не тримайте на підвіконні: які рослини "крадуть" жіноче щастя
Як повідомляв Знай.ua, реальна загроза здоров'ю: з якого посуду не можна пити каву і чай - перетворює напій на отруту