Фотографію харків'ян Ярмак підписав як «баласт нації», чим викликав обурення харківського блогера Андрія Миселюка, пишуть «Українські Новини».

За словами Миселюка, коли він побачив у мережі фото з харків'янами та з підписом «Зіваки-гречколюби. Баласт нації!», то відчув «хвилю висотою в дев'ятий вал образи за жителів Харкова».

Блогер нагадав, що з 2014-го року харків'яни пережили корінну ломку стереотипів і вийшли з неї переможцями. Після початку повномасштабної війни вони захищали місто, ховалися від бомбардувань по кілька разів на добу, намагалися працювати.

«У головах по крихтах перемелювали сприйняття росіян – замість близьких та зрозумілих сусідів та друзів з'явилися безжальні вороги. Щоб зрозуміти, чого це їм коштувало, треба бути харків'янином. Або прожити тут не один рік і відчути реально унікальний місцевий спосіб життя та мислення», - наголосив Миселюк.

За його словами, серед тих, хто потрапив на знімок Ярмака, могли бути і студенти Харківського національного університету ім. Каразіна, розташованого поруч, а також люди, які просто живуть у цьому районі.

Популярні новини зараз

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Пенсії не буде – платитимуть "сльози": хто з українців приречений на старість у злиднях

Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

«Інші харків'яни на цьому фото, серед яких цілком могли бути й ті, хто захищав Харків чи втратив когось із рідних чи друзів під час війни – це також виявляється "баласт нації"», – зауважив блогер.

Миселюк також розповів про «правдоруба» Ярмака, який вважає за доречне ображати харків'ян.

«Глянув у Вікіпедію - Олександр Валентинович Ярмак, більш відомий під псевдонімом Ярмак (англ. Yarmak; стилізований як YARMAK, ЯрмаК) - реп-виконавець з України. Тематика пісень: від жартівливої та любовної лірики до соціальної справедливості», - наводить інформацію він.

При цьому сам Ярмак як «борець за чистоту нації» свої твори «виконує переважно російською» та має в репертуарі лише декілька пісень українською.

Миселюк опублікував кліп за мотивами творчості Ярмака з висловлюваннями артиста, де він перекладає відповідальність за війну з Путіна на інших людей.