Перший тиждень літа приніс незначне ослаблення цін на ринку живця свиней. Середньозважена вартість свиней забійних кондицій склала 83 гривні за кіло, що на 3% менше, ніж тижнем раніше. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані аналітиками асоціації "Свинарі України".

На заході України більшість товарних партій реалізувалися за ціною від 82 до 83 гривень за кілограм. Водночас у центральній частині країни ціни були вищими – переважно 83-85 гривень за кілограм. Найдорожче живець свиней реалізовували у східних регіонах – по 86 гривень за кіло і більше.

М'ясний ринок. Фото: скрін youtube

Аналітики наголошують, що найнижчий рівень пропозиції кондиційної свинини спостерігається на сході. Водночас у центральних регіонах ситуація також далека від профіциту.

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

За словами більшості переробників, споживча активність, спровокована початком шашличного сезону, трохи вщухла, але реалізація свинини продовжується в темпах не нижче середнього.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відчутне подорожчання: скільки українцям коштуватиме шашлик у перший місяць літа.

Також наш портал інформував, літо в Україні почалося з несподіваного здешевлення алкоголю: які ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чеки на півзарплати відійдуть у минуле? В Україні прогнозують зниження цін на важливі продукти.