Коли в Туреччині були землетруси, весь світ допомагав країні, в тому числі й Україні. Ми надсилали гуманітарну допомогу, своїх рятувальників. Це при тому, що у нас аміх іде війна.

Після того. як росіяни цинічно підірвали Каховську ГЕС і вбили людей, тварин, знищили будинки, весь світ просто висловлює стурбованість і засуджує дії росіян. Дехто навіть боятиметься назвати путінську росію винною у цьому теракті.

Каховська ГЕС, скріншот: YouTube

Не менш "здивували" і міжнародні організації. У день підриву ГЕС ООН оголосили "День російської мови".

Не зміг пройти повз таку кричущу байдужість і Президент України Володимир Зеленський, який 8 червня 2023 року перебував з робочим візитом у Херсоні.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін youtube

Він зазначив, що неможливо встановити точно – скільки людей на тимчасово окупованій території Херсонщини можуть загинути без порятунку, без питної води, без їжі, без медичної допомоги.

"Наші військові та спецслужби настільки, наскільки це можливо, незважаючи на обстріли – рятують людей. Але потрібні масштабні зусилля. Потрібно, щоб міжнародні організації – такі як Міжнародний Червоний Хрест – негайно приєдналися до рятувальної операції та допомогли людям саме на окупованій частині Херсонщини. Кожен загиблий там – це вирок існуючій міжнародній архітектурі, міжнародним організаціям, які розучилися рятувати життя. Якщо зараз міжнародної організації немає в зоні цієї катастрофи – значить її взагалі немає, отже, вона недієздатна. Усі відповідні звернення України, нашого уряду є", - сказав голова держави.

Володимир Зеленський, фото Знай.ua

Він наголосив, що багато лідерів світу, керівники держав, уряду, міждержавні об'єднання – висловили свою підтримку Україні та чітке засудження російського злочину екоциду:

"Я дякую за цю принциповість! Разом маємо і притягнути до відповідальності окупантів. Зараз ми повинні сконцентрувати увагу світу для ліквідації наслідків чергової катастрофи з вини Росії, не повинні допустити подальшої руйнівної активності окупантів", - додав Зеленський .

Нагадаємо, що медики застерегли від вживання риби, яка гине після підриву Каховської ГЕС російським окупантам: "Їжте обов'язково".

Раніше ми повідомляли, що новітні українські всюдиходи "Богун" рятують постраждалих після підриву Каховської ГЕС потужні кадри.