Усі військовозобов'язані українці повинні мати військовий квиток, у якому вказується інформація про їхню приналежність до служби. Також цей документ потрібен для вступу до навчальних закладів або для працевлаштування.

Однак далеко не всі українці мають такий документ, тож адвокат Андрій Межирицький розповів, чи можуть звільнити працівника через відсутність військового квитка.

Робота в офісі, фото rbc

Він наголосив, що роботодавець не може вимагати у працівника військовий квиток, лише попросити пред'явити, хоча вони зобов'язані вести відповідний облік та надавати ТЦК інформацію про працівників. Також відсутність документа ніяк не впливає на трудове законодавство та право працювати.

"Жодною нормою Кодексу законів про працю України, а лише цей нормативний акт регулює взаємовідносини між роботодавцем та працівникиком , не передбачена відповідальність працівника за ненадання військово-облікового документу, це також не є підставою для звільнення", - додав він.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Роботодавець може вимагати військовий квиток лише під час укладання трудового договору, і навіть у протилежному випадку працівника не мають права звільнити.

Військовий квиток. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що українцям загрожує штраф на 8500 грн: що потрібно знати про правила мобілізації, що діють з червня

Як повідомляв Знай.ua, адвокат розповів, до яких хитрощів вдаються працівники ТЦК, щоб заманити до армії

Також портал Знай.ua писав, яке покарання загрожує українцям у разі ігнорування розпочатого проходження ВВК: штраф – не найстрашніше