Вночі проти 6 червня окупанти підірвали Каховську ГЕС. Вже зараз вода стрімко прибуває і під загрозою підтоплення знаходяться багато населених пунктів.

Близько 03.10 6 червня з'явилися повідомлення, що Каховська ГЕС перестала існувати. Пізніше цю інформацію підтвердило ОК "Південь". Але зараз уточнюються масштаби руйнувань.

МВС України попереджає, що рівень води стрімко підіймається.

"Підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро. А саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел. Рівень води піднімається і всім, хто знаходиться у зоні небезпеки необхідно: вимкнути всі електроприлади, взяти документи і речі першої необхідності, подбати про близьких і домашніх улюбленців, виконувати інструкції рятувальників та поліцейських. Пам’ятайте: ворог намагається поширити дезінформацію, зняти із себе відповідальність за черговий злочин. Тому користуйтеся інформацією лише з офіційних джерел України. Довіряйте поліцейським, рятувальникам ДСНС та нашим захисникам", – йдеться у повідомленні МВС у мережі Твіттер.